Danmarks Patient Award

SundhedsParlamentet uddeler hvert år på Folkemødet to priser til patientforeninger – nemlig ’Bedste initiativ’ og ’Ildsjælprisen’.

Danmarks Patient Award

Vinderne af Danmarks Patient Award 2019 blev for Bedste initiativ Gigtramte Børns Forældreforening for kampagnen “Vi løber for børn med gigt”. Ildsjælsprisen gik til Karen Heidelbach og Lasse Heidelbach for deres engagement i foreningen Organdonation, ja tak!

Læs om vinderne af Danmarks Patient Award 2019.

I 2018 gik Ildsjælprisen til Bente Julie Lasserre fra Stoftskifteforeningen. Prisen for ‘Bedste initiativ’ gik til Parkinsonforeningen for projektet “Dans med parkinson”.

Læs om vinderne fra 2018.

Prisen ’Bedste initiativ’ gives til den patientforening, der gennem et særligt initiativ har fået skabt større kendskab til en sag, har fået flyttet holdninger eller har opnået et resultat til gavn for patientgruppen. Det kan være et projekt, hvor der er tænkt ud af boksen og været særligt innovative eller et projekt, hvor foreningen har opnået et stærkt resultat, som har styrket patientforeningens arbejde. Både store kampagner og små nålestiksaktiviteter er velkomne. Alt er tilladt.

’Ildsjælprisen’ uddeles til en person fra en patientforening, som er en sand ildsjæl. Personen udviser særlig gejst og højt engagement i sit arbejde for at gøre en forskel for patienterne.

Indstil et initiativ eller en ildsjæl

Perioden for indstillinger til Danmarks Patient Award er slut, og årets vindere er fundet

Fristen for indstillinger var den 7. april 2019.

Vi glæder os allerede til Danmarks Patient Award 2020.