Danmarks Patient Award

SundhedsParlamentet uddeler hvert år på Folkemødet to priser til patientforeninger – nemlig ’Årets Bedste Initiativ’ og ’Årets Ildsjæl’. Eftersom SundhedsParlamentet desværre ikke vil være til stede på Folkemødet 2021, er Danmarks Patient Award udskudt til næste år. Men vi glæder os til at ses igen i 2022!

Danmarks Patient Award

Vinderne af prisen for Årets Bedste Initiativ blev i 2019 Gigtramte Børns Forældreforening for kampagnen “Vi løber for børn med gigt”. Årets Ildsjæl gik til Karen Heidelbach og Lasse Heidelbach for deres engagement i foreningen Organdonation, ja tak!

Læs om vinderne af Danmarks Patient Award 2019.

I 2018 gik prisen “Årets Bedste Initiativ” til Bente Julie Lasserre fra Stoftskifteforeningen. Prisen ‘Årets Bedste Initiativ’ gik til Parkinsonforeningen for projektet “Dans med parkinson”.

Læs om vinderne fra 2018.

Prisen ’Årets Bedste Initiativ’ gives til den patientforening, der gennem et særligt initiativ har fået skabt større kendskab til en sag, har fået flyttet holdninger eller har opnået et resultat til gavn for patientgruppen. Det kan være et projekt, hvor der er tænkt ud af boksen eller et projekt, hvor foreningen har opnået et stærkt resultat, som har styrket patientforeningens arbejde. Både store kampagner og små nålestiksaktiviteter tages i betragtning.

Prisen ’Årets Ildsjæl’ uddeles til en person fra en patientforening, som er en sand ildsjæl. Personen udviser særlig gejst og højt engagement i sit arbejde for at gøre en forskel for patienterne.

Indstil et initiativ eller en ildsjæl

Danmarks Patient Award er udskudt til 2021

Folkemødet 2020 er desværre blevet aflyst, og det betyder, at vores platform for at uddele Danmarks Patient Award er væk. Vi havde glædet os til at hylde de danske patientforeninger, men hensynet til at mindske smittespredning er større.

Vi har derfor valgt at udskyde den femte udgave af Danmarks Patient Award til 2021.

Har du allerede lavet en indstilling, vil vi tage den med i konkurrencen i 2021, ligesom det vil være muligt at lave nye indstillinger i det nye år.